Ronilacki klub Triton Ast

RonjenjeRonjenjeRonjenjeRonjenje
       

Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca


 

PETROVAC MAJ 2002. PETROVAC MAJ 2003.
OHRID AVGUST 2002. PETROVAC AVGUST 2003.
PETROVAC MAJ 2004.
ZAOVINE
NOVEMBAR 2004.

ADA CIGANLIJA POD LEDOM.

OHRID AVGUST 2005.

HALKIDIKI MAJ 2006. OHRID MAJ 2007.

HERCEG NOVI AVGUST 2007. MAJSKI KAMP SRBIJA 2008.

HERCEG NOVI SEPTEMBAR 2008.

DRINA DECEMBAR 2008.

OHRID MAJ 2009. HERCEG NOVI SEPTEMBAR 2009.
DRINA NOVEMBAR 2009. RONJENJE POD LEDENIM VRHOVIMA - OHRID APRIL 2010.
ZAOVINE, MAJ 2010.

"TRAG U TAMI " - Krupaja, Avgust 2010.
Cavtat-Hrvatska Septembar 2010. "Suša" -Zaovine Mart 2011.
Ronjenje, Ohrid Maj 2011. Zaovine, Tara Jun 2011.

 

EKSKURZIJE su kruna naše ponude i najveći organizacioni izazov upravi kluba. Na njima se proveravaju znanja i veštine stečene na kursevima i obavljaju stažni zaroni neophodni za potvrdjivanje kategorija.

 

Tokom godine pravimo jednu do dve višednevne ekskurzije na moru i to u proleće i jesen i više jednodnevnih na kontinetalnim vodama u okolini Beograda. Ukoliko članovi pokažu interes organizujemo ekskurzije u inostranstvu. 

Smeštaj je u konfornim potpuno opremljenim apartmanima jer smatramo da su kvalitietan smeštaj i dobra ishrana osnovni preduslovi za bezbedno ronjenje i kvalitetan odmor.
 

Program ekskurzija je jako sadržajan. Pored znanja i veština vezanih usko za ronjenje tu se stiču znanja i veštine iz metereologije, navigacije, mornarske veštine i upravljanje plovilom. Sadržaji se prepliću tako da u opuštenom maniru učesnici stalno ispunjavaju svoje vreme korisnim vežbama.

Dan počinje ustajanjem u sedam sati a već u osam se prva grupa ronioca nalazi u čamcu i isplovljava na zaron. Po povratku boce se nose na dopunjavanje a naredna grupa oko deset odlazi čamcen na zaron. Planirano je da polaznik načini dva dnevna ronjenja i jedno noćno u zavisnosti od raspoloženja i vremenskih uslova. Uspevamo da se šarolika grupa kako po dobu, obrazovanju, fizičkoj kondiciji okupi oko ronjenja i medjusobno druže, uče i zabavljaju.

 

 

Naša ponuda se ne završava sa granicama naše zemlje, zato što Triton ima svoju mrežu i u Južnoafričkoj Republici i može vas povesti do lokacija koje ste do sada samo sanjali ili gledali na tritonovim filmovima. 

 

 

Od ronjenja na samoj granici sa Mozambikom odnosno divih obala Sedwana plaža gde se možete sresti sa najvećom i najnežnijom ribom koja živi u okeanima to jest sa kit ajkulom preko nezaboravnih trenutaka sa džinovskim morskim kornjačama do prebogatog u eksploziji boja načičkanog grebena sa preko 1500 vrsta tropskih riba.

Sledeća destinacija za koju se mozete odlučiti je Aliwol greben u blizini durbana, gde je šarolikost podvodnog sveta toliko intenzivna da moze da vam se dogodi da ne pozelite da se vratite u surovi i ruzni nadvodni svet. Najveća atrakcija ove lokacije su ajkule koje dolaze na parenje svake godine izmedju jula i oktobra i koje ce vam biti srdačni domacini i ponuditi vam velike doze adrenalina koji ćete naravno konzumirati i protiv svoje volje.

 A kada smo već kod toga, ako ste pravi adrenalin zavisnik a mislite da ništa vise ne može da vam vrati osećanje zadovoljstva posle završenog kursa shark speciality koji će Triton organizovati za zainteresovane, onda ste grdno u krivu.

Sledeća lokacija koju možete izabrati  je Dyer island, ostrvo koje se nalazi 150km od Rta dobre nade na samom rogu afrike koji još ljudi nazivaju krajem sveta.

 

Ajkule 4.jpg
Ajkula1
Ajkula6.jpg
Ajkula2
Ajkula7.jpg
Ajkula3
Ajkula8.jpg
Ajkula4

 

Tu ćemo vas povesti u nezaboravnu pustolovinu koju vam retko ko moze priuštiti a to je ronjenje sa Velikom belom. Tako je, sve što ste osećali za ta bića biće u trenutku zaboravljeno i jedino osećanje koje će vam preovladati će biti divljenje i strahopoštovanje dok budu u naletima kao torpeda klizile na dohvat ruke pored sigurnosnog kaveza.

Grupe su ograničene i lokacije su najbolje u oderedjenim godišnjim dobima pa se i prijave moraju vršiti na vreme a Triton će vas voditi samo u doba godine kada od svog puta možete da izvučete maksimum.

 

ffff006.jpg
krenuli smo
ffff007.jpg
uvek do dna
ffff017.jpg
dekompresija1
ffff016.jpg
dekompresija2

 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]