Ronilacki klub Triton Ast

DIRDIRDIRDIR
 

Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca Šta znači D.I.R.
___________________

Istorijat
___________________

Za koga je D.I.R.
___________________

Gde D.I.R. sistem ne zadovoljava
___________________

Osnovni opis
___________________

Oprema
___________________


Dugogodišnje bavljenje ekstremnim ronjenjem nas je nateralo da u cilju uspešnog obavljanja zadataka uvek težimo savršenstvu. To je počinjalo sa fizičkom pripremom, planiranjem ronjenja, logistikom, dekompresionim režimima kao i idealnom konfiguracijom opreme. Pokazalo se da je jednostavnost, kao i često u životu , predstavljala ključ uspeha. Modifikacijom opreme i procedura došli smo do sistema koji je zadovoljavao naše potrebe.

Sa druge strane i drugi u svetu su težili sličnim ciljevima. Možda najuspešniji u tome su bili ronioci koji su se okupili oko Woodvile Karst Plain Project-a na čelu sa Parker Tarnerom. Sa uzorom na konfiguraciju opreme Bill (Hogarth-a) Maina oni su kroz niz godina usavršili način konfigurisanja opreme i procedura, danas poznatim kao Hogarthian ili D.I.R. stil.

Koliko je ovaj sistem ronjenja efikasan pokazuje i ogroman broj instruktora tehničkog ronjenja u svetu, koji su nezavisno od organizacije u kojoj rade obuku, usvojili ove principe. Ekipe ronilaca, roneći sa ovom konfiguracijom, uspele su da postave razne rekorde širom sveta.

U Tritonu se trudimo da naše članove od samog početka usmerimo tako de se mogu nesmetano razvijati i od prvog dana im dajemo savete u nebavci opreme koja će zadovoljiti njihov dalji razvoj.

Ponosni smo što mozemo da kažemo da se u klubu formira grupa ronilaca, koje možemo da obučimo da rone i na najzahtevnijim lokacijama. Principe D.I.R-a sada ne primenjuju samo naši instruktori već i grupa sledbenika, koja nas u ronilačkim krugovima čini jos jačim.

Za sve zainteresovane za pohadjanje tehničkih kurseva sastavili smo ove strane, tako da mogu da se upoznaju sa principima i opremom neophodnom za pohadjanje nasih IANTD kurseva.

Mada smo mišljenja da bi svako morao da poseduje svoju opremu, klub za potencijalne kursiste obezbedjuje neophodnu opremu u skladu sa Hogarthian DIR konfiguracijom.

 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]