Ronilacki klub Triton

Kurs ronjenja
   

Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca 

Ronjenje kurs

Instructor Training Center TRITON Five Star Instructor Training Center

OBUKA koja se sprovodi u klubu zadovoljava najviše svetske standarde i pre svega standarde Tritona. Sve veći pad kvaliteta obuke u svetu i kod nas, zgrozio nas je i ponosni smo što važimo za klub sa najvišim standardima.

Naši instruktori su tako podeljeni da svaki predaje onoj kategoriji koja mu najviše leži, bilo da se radi o obuci početnika pa preko profesionalnih vodiča, tehničkih ronilaca do obuke ronilaca za specijalistička vojna, policijska i istraživačka ronjenja. Kod nas plaćanje kursa ne podrazumeva automatsko sertifikovanje. Kod viših kurseva gde se često radi o veštinama koje obezbedjuju sigurnost i preživljavanje, traži se ispunjenje svih standarda pre sertifikovanja.

Naši instruktori u obuci neretko probijaju propisani fond časova, u nameri da polaznike dovedu na potrebni nivo znanja i veština. Mogući su i dodatni časovi sa instruktorom u radu 1:1.

Dugogodišnji marljivi rad krunisan je zvanjem TDI/SDI FiveStar Instructor Training Center čime je naš klub jedini ronilački centar sa ovim zvanjem na ovim prostorim. Ovo garantuje najviši kvalitet obuke, koji je prepoznala ova svetski poznata asocijacija.

 

Ronjenje kurs

 

Kurs ronjenja

Kurs se odvija u modernim učionicama uz upotrebu savremenih didaktičkih sredstava.

Kurs ronjenja

Ronjenje kurs

Skola za ronjenje je često interaktivna i odvija se u vidu work-shopa. Ovaj način obezbedjuje da svaki pojedinac aktivno učestvuje i na taj način efikasno uči.
Ronjenje bazen Kurs ronjenje

Kod viših, specijalističkih i tehničkih kurseva, praktični deo obuke se izvodi pod budnim okom kamere. Snimci se kasnije zajednički analiziraju i greške se lako identifikuju i popravljaju.

Raspored zakazanih kurseva možete videti ovde!

Kursevi koje nudi TRITON  


Rekreativno ronjenje

REKREATIVNO RONJENJE

 

 

 

 

Tehnicko ronjenje

TEHNIČKO RONJENJE

 

 

 

 

 

Rekreativno ronjenje

REKREATIVNO RONJENJE

 
 IANTD
TEHNIČKO RONJENJE

 

 

 

 

 

 

Triton ronilacki klub

TRITON WORK SHOP


 


SPECIJALISTIČKO RONJENJE

 

 

SDI (SCUBA Diving International). Danas jedna od najvećih ronilačkih asocijacija, grupacija koja obuhvata SDI, TDI i ERDI osnovana je sad već daleke 1994. Osnovna ideja je bila popunjavanje "niše" u programu tada postojećih ronilačkih asocijacija. Rodjen je TDI. Ubrzo, veliki uspeh u školovanju tehničkih ronilaca prenešen je na obuku početnika. SDI danas predstavlja asocijaciju sa najvišim standardima i mnogim inovacijama u obuci početnika koje su dovele do efikasnijeg, boljeg i bržeg učenja veština potrebnih za prodor u podvodni svet. SDI je prvi uveo Solo Diver kategoriju koja je danas priznata u svim bazama i jako je omiljena kod podvodnih snimatelja i fotografa. Naši iskusni instruktori će vas lako i brzo upoznati sa tajnama podvodnog sveta.

TDI (Technical Diving International) je danas asocijacija sa najvećim brojem kako ronilaca tako i instruktora i lider je u obuci tehničkih ronilaca. Bilo da se radi o aparatima polu-zatvorenog ili zatvorenog kruga ili o ronjenju sa gasnim mešavinama (nitrox, trimix), TDI pruža vrhunske standarde obuke. Asocijaciju su osnovali elitni instruktori i ona danas "proizvodi" najbolje ronioce na polju tehničkog ronjenja.
Instruktori Tritona su najiskusniji tehnički ronioci na ovim prostorima i svake godine i sami izvode zarone na najvišem nivou ovog tipa ronjenja. Mnoge nepoznate dubine, olupine i pećine istražene su po prvi put upravo od strane naših instruktora. Ukratko, vaše zdravlje i bezbednost poverite najboljima - učite od najboljih.

 

PADI (Profesional Association of Diving Instructors) je najveća svetska ronilačka organizacija. Godišnje obuči oko 950.000 ronilaca u preko 176 zamalja sveta.
PADI sistem obuke je baziran na najnovijim saznanjima u oblasti progresivnog obučavanja, postepenog uvodjenja novih veština, sticanju znanja iz fizijologije i psihologije ronjenja kao i upoznavanju lokalnih uslova ronjenja.
Učenici stiču osnovna znanja kroz individualnu obuku od strane iskusnih instruktora. Cilj obuke je da učenik što pre udje u vodu i bude naučen svim tehnikama da brzo stekne samopouzdanje u vodenoj sredini.

Po završetku obuke svaki polaznik dobija karticu odgovarajuceg stepena sa slikom čime postaje član PADI porodice što mu omogućava da roni u bilo kom delu sveta.
Obuku u Tritonu vode sertifikovani instruktori i divemasteri sa dugogodišnjim iskustvom i tekućim aktivnim statusom u PADI-ju!


IANTD (International Association of Nitrox and Technical Divers) je danas najstarija asocijacija koja vrši obuku tehničkog ronjenja.
Svi oni koji su u rekreativnom ronjenju već dospeli do odredjenog nivoa obuke, mogu svoja znanja i sposobnosti proširiti, pohadjajući kurseve koji uključuju NITROX mešavine koje omogućavaju duže zadržavanje na dnu, kao i TRIMIX mešavine sa kojima je moguce stići do dubina daleko van domašaja rekreativnih ronilaca.
Kako je obuka jako intenzivna i složena, predvidjena je pre svega za iskusne ronioce koji raspolažu odgovarajućim predznanjima da isprate sve potrebe ovih kurseva i ovakvog načina ronjenja.
Oprema neophodna za kurseve konfiguriše se prema
Hogarthian (DIR) stilu i odražava minimalistički pristup. Samo upisivanje kursa nije garant da će polaznik biti sertifikovan. Neophodno je da po završetku kursa pokaže visoki stepen obučenosti i znanja propisana IANTD standardima i u skladu sa renomeom Tritona.
Obuku vode sertifikovani instruktori sa dugogodišnjim iskustvom u obuci i ovom vidu ronjenja.

TRITON za svoje članove nudi niz specijalističkih kurseva-WORKSHOP-ova u cilju sticanja novih znanja koja su često sastavni deo drugih kurseva (na pr. kurseva tehničkog ronjenja). Ova znanja su od presudnog značaja kod ekspedicionih ronjenja i ronjenja koja zahtevaju specijalizacije i znanja koja se ne stiču na drugim programima obuke.

SRDI (Special Responce Diver International) je kanadska asocijacija koja se bavi obukom vladinih organizacija, specijalnih jedinica, vojske, milicije, carine kao i spasilačkih službi. Specijalni zahtevi, traže specijalnu obuku koju SRDI nudi. Bilo da su u pitanju pretraživanja, policijske istrage, izvlačenja, ronjenja na teško dostupnim lokacijama kao i posebne vojne i antiterorističke maritimne operacije u SRDI-ju se nalaze stručnjaci koji će vas obučiti za sve posebne zahteve.


 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije) [trening]  [skola plivanja] [tehnicko ronjenje] 

[podvodna snimanja]  [linkovi[kontakt]


IANTD