Ronilacki klub Triton

Ronjenje

  

Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca 

Skola plivanja Perajca

 

 

SKOLA PLIVANJA I RONJENJA "Perajca"

Zivojin Stojankic

Živojin Stojankić

Milica Taušanović

 

Od 02.07. do 03.09. škola plivanja i ronjenja za decu "Perajca" je na raspustu. Ponovo se vidimo početkom septembra.

 

Treninzi za decu se održavaju svake subote i nedelje na plivalištu "Tašmajdan" u terminu od 16-17h. Sa decom rade iskusni treneri: Živojin Stojankić i Milica Taušanović

Ronilacki klub Triton osnovao je, još prvih dana svog postojanja, dečiju sekciju "Perajca", koju čine mališani od šest do četrnaest godina. Tako je, kako deci svojih članova tako i ostaloj omogućio da se uz druženje i igru upoznaju sa tajnama ovog sporta. Kompletna obuka i treninzi prilagodjeni su njihovoj starosnoj dobi i mogućnostima.

 

Vrlo je važno da se svaki trenig prilagodi svakom detetu ponaosob. Stoga ako je potrebno dete se prvo obučava u pravilnom plivanju. Takodje, na početku se upoznaje sa osnovnom ronilačkom opremom i korišćenjem iste. 

 

Trening uvek počinje zagrevanjem na suvom, jer vežbe koje se rade na početku treninga podpomažu rast i pravilno razvijanje dece. Kad se suvi trening završi ulazi se u bazen i rade se vežbe disanja. Tako se mališani zagrevaju i pripremaju za daji trening. Posle toga odvaja se grupa koja samo vežba plivanje, sa ili bez peraja. 

Grupa koja učestvuje u treningu na početku preplivava širinu bazena bez peraja, samo sa maskom i disalicom, oko desetak puta.

Kad se taj deo završi stavljaju se peraja i vežbaju se stilovi ronjenja. To se odvija tako što se jedna širina preroni, a pri povratku se pliva.

 

Skola ronjenja - Trening

Skola ronjenja - Trening

Skola ronjenja - Trening Skola ronjenja - Trening

 

Da trening ne bi bio dosadan organizuju se razna takmičenja.

Mališanima se omogućuje da jednom do dvaput mesečno rone sa bocom uz obaveznu pratnju trenera.

Sa starijim mališanima, rade se vežbe kompletnog svlačenja i oblačenja opreme pod vodom. Mališani rone na dubini koju sami mogu da postignu. Sami odredjuju kada će zaroniti do dna. Uglavnom je to dubina od dva do tri metra. Stariji se spuštaju i na pet metara.

Poslednjih 15 minuta rezervisani su za takozvane slobodne aktivnosti. Pod tim se podrazumevaju skokovi sa ivice bazena ili skakaonice. Sve to se odvija pod budnim okom trenera.

Svaki trening mora da bude interesantan i zanimjiv, ali ujedno i siguran za svako dete.

 

Povremeno se mališanima na početku treninga održi predavanje o ronilačkoj opremi i nekim zanimljivostima vezanim za svet ronjenja.

Dozvolite deci da uzivaju u nasoj skoli plivanja!!


Skola ronjenja - Perajca

Skola ronjenja - Perajca

Skola ronjenja - Perajca

Skola ronjenja - Perajca

 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [skola plivanja]  [podvodna snimanja]  [kontakt]