Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca
 

Ronjenje Obuka Ekskurzije - Ronilacki klub Triton

HERCEG NOVI
SEPTEMBAR 2008.

 

Ekspedicije po pećinama Srbije u proleće i leto malo su nas umorile i svi smo jedva čekali da krenemo na odmor. Svi su bili dobro raspoloženi i željni ronjenja u toploj bistroj vodi i izležavanja na suncu. Dobrom provodu ništa nebi trebalo da stoji na putu. U subotu ujutro svi smo se okupili u Hercegnovskoj marini. Kao i prošle godine domaćin nam je bio Dragan Gačević i njegova Norma II.

 

 

 

Odmor je mogao da počne. Ronilo se na dobro poznatim lokacijama. Uzbudjenja nam je za ovo leto bilo dovoljno pa su na programu bili lagani opuštajući zaroni. To nas nije sprečilo da u detalje još jednom ispitamo sve olupine i klifove na rtu "Veslo" i u okolini. Uzbudjenje novih članova kluba lokacijama kao da je bilo zarazno i ubrzo smo svi sa širokim osmehom na licu iščekivali novi zaron. Ova atmosfera privukla je dosta "statista" i zakletih ne-ronilaca da se oprobaju na intro zaronima.

 

 

U pauzama izmedju zarona okrepljivali smo se kod Goluba u uvali Žanjic.

 

 

Blago septembarsko sunce milovalo nas je dok smo skupljali snagu za nove poduhvate.

 

 

Posle pauze sa elanom smo se spremali za drugi zaron.

 

Instrktori su sa ponosom posmatrali svoje učenike. Osnovne veštine tehničkog ronjenja dobro su savladane. Uticaj na mladje članove je toliki da su i oni počeli sa pokušajima da na odgovarajući način rone. Tradicija Tritona se na najbolji način nastavlja.

 

 

 

 

Kombinacija ronjenja na olupinama i lepim prirodnim klifovima u potpunosti je zadovoljilo našu želju za ronjenjem.

 

Često smo se tek po zalasku sunca vraćali u luku.

 

Večeri smo provodili u lokalnim kafićima. Uz puno "zdrave" hrane i pića. Kao i svaka ekskurzija i ovoj je prebrzo došao kraj. Higins, Galija, Tihani, Golešnica i druge olupine proletele su kao u snu. Ostaju uspomene na jedno lepo provedeno leto i nada da će se ponoviti.

 

Ronjenje Obuka Ekskurzije - Ronilacki klub Triton

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]