Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca 

Ronjenje Obuka Ekskurzije - Ronilacki klub Triton


MAJSKA EKSKURZIJA
PETROVAC 2003.

 

Tradicionalno, u maju smo se spustili u Petrovac, gde već nekoliko godina za redom organizujemo ekskurzije. Idilično mesto, sa svojim, prema nama prijateljski raspoloženim žiteljima, nam se i sada pokazalo sa svoje najlepše strane. U Subotu ujutro Vlatko i Mirko su u Sutomoru dočekali članove kluba.

 

 

Kratka pauza i prva grupa je već počela da se sprema za zaron. Uobičajeno je to prvo takozvani beach dive, koji služi da se prvi dan pravilno izbalansiramo i da se početnici naviknu na novu sredinu.

 

 

 

Popodnevni zaron je izveden sa čamca. Priroda nam je bila naklonjena tako da je ovaj zaron i za početnike bio pravo uživanje. Zaklonjeni ostrvima od vetra sa prozirnom vodom ispod nas svi "Beogradski" problemi su odjednom nestali.

  

Večeri smo provodili u lokalnom kafiću uz tople napitke, prateći na televiziji intervjue, koje su članovi Tritonovog ronilačkog tima dali TV Budvi povodom snimanja i projekcije filma "Džin na dnu mora - Operacija Zenta", koji je osvojio prvo mesto na Beogradskom festivalu.

  

Bogovi mora nam nisu baš uvek bili naklonjeni, ali to nas nije sprečilo da i dalje ispitujemo nepoznata prostranstva.

  

Članovi kluba sa višim kategorijama su imali priliku da posete legendarni potonuli brod "Zenta" koji leži na morskom dnu blizu Petrovca. Naravno sve ima svoju cenu, ronioci su to jutro morali da ustanu posebno rano, medjutim posle ulaska u mokra "mokra" odela i posle jutarnje fiskulture u vidu nošenja masivne opreme brzo su se rasanili. Zaron je prošao u opštem uzbudjenju i na radost vodja ronjenja bez ikakvih incidenata. Članovi Tritonovog tima su takodje imali priliku da ugoste instruktore drugih ronilačkih klubova, koji su se okupili u Petrovcu na "Plavoj nedelji" i povedu ih na nezaboravan zaron na "Zentu". Ova prilika je iskorišćena da se svi bolje upoznaju i razmene iskustva.

 

 

Na žalost i ova kao i svaka ekskurzija se jednom morala završiti. Ostaje nam samo da se sećamo sunčanih dana bistre vode i da sa nestrpljenjem čekamo sledeću priliku da opet u dobrom društvu zaronimo u plave dubine.

  

Ronjenje Obuka Ekskurzije - Ronilacki klub Triton

 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]