Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca 

"KRUPAJSKO VRELO"

Na ovogodišnjem 10. MEĐUNARODNOM FESTIVALU PODVODNOG FILMA Triton je sa filmom "KRUPAJSKO VRELO " po šesti put uzastopno osvojio PRVO MESTO U KATEGORIJI NAJBOLJEG DOMAĆEG FILMA.

Film je romantična priča o ispitivanju Krupajskog vrela i vodenog sliva Homolja protkano tajnama Vlaške magije. Priča je napravljena na osnovu autentičnih dogadjaja, ispitivanju vodenog toka i izvora reke Krupaje pri čemu je Tritonov tim kao krunu snimanja uz scene koju zaustavljaju dah prodro u tamu vrela ispitavši ga do dubine od 103 m. Ovim je tim postavio dubinski rekord za ispitivanje pećina u Srbiji.

Preliminarno ispitivanje vrela... ... na -15 stepeni

"Tokom snimanja upoznali smo se sa vlaškim običajima, upoznali homoljski kraj i naučili mnoge legende koje kruže ovim lepim delom Srbije. Tokom snimanja sklopili smo mnoga nova prijateljstva. Ovi blagonakloni ljudi učinili su da jednogodišnji boravak u ovom kraju proleti kao u snu.

Tim se uključuje... ... u akciju

Nizali su se dogadjaji i scene i smenjivala godišnja doba. Od ledenih -20 stepeni i vrela koje veselo izbacuje vodu do prolećnih kiša, otapanja snega i pobesnelog izvora pa do vrelih letnjih temperatura od 36 stepeni i vode koja "stoji" , tritonov tim je sve zabeležio na traku. Kadrovi smene ovi godišnjih doba kao i kontrast prirode dočaran je u filmu na najupečatljiviji način."

"Žrtve" glumaca ... na -5 u 11 stepeni vodu bez odela.

 

Intervju
za film
Zaroniti ili ne... pomahnitalo vrelo ... i srećni preživeli...
Mlin i domaćin.
Ulazak iz dana u mrak... ... i izlaz iz mraka u mrak. Malo duži zaron!?
I najzad... dodje leto.
Brifing support tima i snimanje.
Poziranje pred rekordni zaron.
... i odoše u bezdan... ... da li će se vratiti.

 

Pogledajte šta se na ovom zaronu dogodilo. Film je uzbudljiva avantura koja gledaocu odaje sve tajne ekstremnog ronjenja...

Više o ovom rekordnom zaronu možete pročitati pod linkom EKSPEDICIJE "VRELO KRUPAJE JUL 2006." i update pod EKSPEDICIJE "VRELO KRUPAJE OKT. 2007." i -123m Maj 2009.

 

Scenari i režija: Vladimir Taleski

Animacija: Vladimir Kozina

Ronilačka ekipa: RK Triton

Kamera: Vladimir Taleski, Mirko Bevenja

Montaža: Uroš Šovljanski

Postprodukcija: Ekstreme life

 

 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]