Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca 

KRUPAJSKO VRELO ,
10. OKTOBAR 2007.

10. oktobra 2007. članovi tima ronilačkog kluba Triton obavili su trenažni zaron u Krupajskom vrelu. Tom prilikom se vodja tima Mirko Bevenja supstio na dubinu od 112 m. Time je vrelo istraženo 9 m dublje nego prilikom prethodne ekspedicije u kojoj je tim vezao vodjicu i postavio pločicu kluba na 103m.

...Namera mi je bila da proverim i popravim liniju koju smo postavili na prethodnoj ekspediciji. Iskreno, malo sam nade polagao u to da je vodena bujica u proteklih godinu dana nije pokidala. Sreća nam se osmehnula, vodjica je bila optimalno instalirana i u dobrom stanju. Na 103m proverio sam vezište i nastavio dalje sa istraživanjem. Stigavši do dubine od 112m usled nepogodnosti mešavine koju sam disao bio sam primoran da prekinem zaron i krenem nazad...

Support ronioci Pedja Bećirić i Ivan Malagurski dobro su obavili svoj posao i članovi tima su nakon 104 minuta ronjenja zdravi i bez ikakvih simptoma izronili.

Vrelo je slabo radilo ali je usled jake kiše bilo u pojačanju. Spoljna temperatura iznosila je 9 stepeni dok je temperatura vode bila standardnih 11 stepeni. Za zaron su korišćene 4 različite mešavine.

 

 

Tritonov tim planira dalje zarone u Krupaskom vrelu i istraživanje novih nepoznatih delova pećine.

 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]