Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca 

STAGE BOCE

Svrha je da se omogući nošenje više boca odjednom i na taj način obezbedi veća količina istog ili različitih gasova. Koriste se gasovi koji odgovaraju profilu (dubinama) ronjenja i dekompresije.

Konfigurisanje, nošenje, način upotrebe i obeležavanja je standardizovan, što garantuje maksimalnu jednostavnost, efikasnost i sigurnost u korišćenju različitih gasnih mešavina. Manometarska i creva medjupritiska su tako konfigurisana da na najbolji nacin omogućavaju nošenje i upotrebu.

Odlučujuće za laku upotrebu pod vodom je da boce budu što "urednije" konfigurisane i neutralno plovne. Ovo iziskuje da se kao materijal za izradu stage boca koristi samo aluminijum. Zapremina boca u zavisnosti od potrebe moze iznositi 5,7,10 i 12 litara.

Nose se uvek na levoj strani! Vešt ronilac na ovaj način u stanju je sa sobom nositi i do 4 dodatne (pored dvobocnika) boce.

Obeležene su velikim brojevima koji označavaju maksimalnu dubinu (MOD) od koje odredjeni gas može da se koristi.

Disanje pogrešnog gasa na dubini može dovesti do brze smrti. Iz tog razloga se korišćenje gasnih mešavina ne preporučuje osobama koje za to nisu prošle odgovarajuću obuku!

 

OPREMA>

 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]