Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca

 

KRALJEVI ADE

Jul i avgust ronioci Tritona pored standardnih letnjih aktivnosti proveli su radeci na obezbedjenju snimanja "Kraljeva Ade". Serijal Fox televizije od 20 emisija zamišljen je kao takmičenje izmedju deset gradova iz svih krajeva Srbije. Nadmetanju u sportskim disciplinama na vodi i kopnu predhodila je audicija širom zemlje za izbor sportista koji će predstavljati gradove.

Megdan je zakazan na Adi Ciganliji. Vaterpolo klub "Partizan" stavio je na raspolaganje bazen, tako da je uredjenje scene moglo da počne. Desetak kamera i dva krana zabeležiće najnapetije trenutke takmičenja.

Već poznata ekipa voditelja Fox televizije bila je dobro uigrana i na visini zadatka. Lepe voditeljke i šarmantni voditelji na šaljiv način rukovodili su inače, na trenutke, ogorčenim takmičenjem.

U četiri igre u vodi i četiri na suvom trebalo je skupiti što više poena i probiti se do četvrtfinala. Kako je takmičenje odmicalo tako su i igre postajale sve teže, a samo takmičenje napetije.

Ronioci Tritona imali su za zadatak da obezbede sigurnost takmičara u vodi.

U tome su im bila dodeljena i dva spasioca Ade Ciganlije, a za sve vreme takmičenja bila je dežurana i medicinska ekipa.

Igra je mogla da počne...
U pauzama izmedju igara bilo je vremena i za okrepljenje i mali odmor...
Posle 20 dana snimanja u fer borbi izabrani su "Kraljevi Ade"
Dobra organizacija cele spasilačke ekipe i vrhunska priprema takmičara prouzrokovala je izuzetano mali broj povreda. I pored ponekad bespoštednih borbi i napornih igara svi takmičari su zdravo završili nadmetanje.

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]