Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca

 

 

22.03.2005. ZAVOD ZA HIPERBARIÄŚNU MEDICINU - BANJICA

Danas u 17 h naši ronioci su bili na proveri hiperbaričnih funkcija u Zavodu za hiperbaričnu medicinu na Banjici (CHM HYPERBARIC MEDICAL CENTRE). Naša dugogodišnja saradnja sa gospodinom Zarićem i njegovim osobljem bila je uspešna kao i svake godine.


U dogovoru sa gospodinom Radifkovićem glavnim tehničarom CHM-a, ušli smo u prijemne prostorije.

 

Posle kratkog brifinga od strane Dr. Duška Mićevića i popunjavanja službenih formulara, prva grupa ronilaca je bila spremna da udje u komoru.


Dr Duško ih je smestio u unutrašnjost komore i zatvorio hermetički izlazna vrata. Ronioci su bili vidno uzbudjeni. Pritisak je počeo da se diže u komori i šum vazduha ispunio je tehničku prostoriju.


Preko monitora pratili smo reakcije ronilaca. Oni su unutra posebno uživali.


Dr. Duško vidno raspoložen šalio se u prijemnim prostorijama sa roniocima iz druge grupe. Daje im praktične savete kako da se ponašaju kada udju u komoru. Testiranje je bilo uspešno za sve učesnike i svi su bili zadovoljni. Nama je vreme i ovaj put brzo proletelo pored kontrolnih ekrana slušajući po ko zna koji put princip rada komore.

Ronioci su u svojim karnetima upisali još jedan zaron, ali ovaj put su ronili na suvom, u komori i to na trideset metara dubine.


Posle kratkog pozdravljanja sa osobljem CHM-a, puni utisaka napustili smo njihovu zgradu.
[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]