Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca 

"MISTERIJA ADE CIGANLIJE"

Na ovogodišnjem 9. MEĐUNARODNOM FESTIVALU PODVODNOG FILMA Triton je sa filmom "MISTERIJA ADE CIGANLIJE" po peti put uzastopno osvojio PRVO MESTO U KATEGORIJI NAJBOLJEG DOMAĆEG FILMA.

Dugogodišnjim ronjenjem na ovoj lokaciji uspeli smo da proniknemo u neke tajne koje čuva ova oaza mira u centru velegrada. Ovo je uzbudljiva priča o borbi za opstanak koja se odvija tako blizu, a opet tako daloko od očiju stanovnika našeg grada.

"...Ada, pitoma i nežna, a istovremeno divlja i nepoznata. U njenim dubina neke će tajne zauvek ostati skrivene. U tim vodama odvija se borba za opstanak kao i u najudaljenijim jezerima sveta. Iako se nalazi u centru velegrada, nema razlike, prirodni zakoni su jednako surovi. U taj svet tišine ne možeš ući samo tako, trebaju ti godine da je upoznaš, razumeš i zavoliš. A onda, jednog dana ona će ti otkriti svoju tajnu. Ako budeš dovoljno iskren i čista srca pokazaće ti svoj podvodni svet. To se desi nekima... ponekad..."

"...za vreme letnje vrućine u jednom danu broj gostiju koji poseti jezero neretko prelazi cifru od 300.000 ljudi, pa je Savsko jezero tako i dobilo atribut Beogradsko more..."

"...sneg je pao kasno, krajem januara..."

"... ta noć je po svemu bila posebna..."
   

Scenari i režija: Vladimir Taleski

Animacija: Aleksandar Kostić

Glumačka ekipa: RK Triton

Kamera: Vladimir Taleski, Mirko Bevenja, Aleksandar Ljuština

Montaža: Branka Pavlović

Postprodukcija: Ekstreme life

 

 

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]